Přímo jako z nejrušnější šanghajské ulice může chutnat tenhle nudlový salát i u vás doma. Připravte si za pár minut skvělý chod, který má původ v nejlidnatějším čínském městě. Co všechno je na přípravu potřeba? To se dozvíte v našem nejnovějším receptu.
Suroviny:
- 450 g čínských pšeničných nudlí
- 1/4 šálku kečupu
- 3,5 lžíce sezamového oleje
- 3,5 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžičky soli
- 1,5 lžičky limetkové šťávy
- 1/4 šálku nakrájené zelené cibulky
- 2 mrkve, oloupané a nakrájené nebo nahrubo nastrouhané
- 1 malá cuketa, nakrájená na proužky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 lžíce pražených sezamových semínek
- 1 lžička drcených vloček chilli papriky
Postup:
Uvařte nudle podle návodu na obale. Uvařené nudle několikrát propláchněte studenou vodou.
Ve velké salátové míse šlehejte kečup, sezamový olej, sójovou omáčku, hnědý cukr, sůl a limetkovou šťávu, dokud se cukr nerozpustí. Do mísy přidejte uvařené nudle, zelenou cibulku, mrkev, cuketu, červenou papriku, sezamová semínka a vločky červené papriky. Vše promíchejte. Před podáváním nechte vychladit alespoň 2 hodiny.