Další sladká záležitost na váš stůl, navíc ideální pro větší párty a večírky. U Shahi Tukra je totiž nakonec docela jedno, pro kolik lidí ho připravujete. Přesvědčte se sami, jestli vás okouzlí.
Suroviny:
- 1 litr oleje na smažení
- 8 krajíců bílého chleba nakrájené na čtverce a s odstraněnými kůrkami
- ¼ šálku kešu ořechů
- ¼ šálku nakrájených mandlí
- 2 lžíce pistáciových ořechů
- 1 ¼ šálku plnotučného mléka
- 5 lžic neslazeného kondenzovaného mléka
- ¾ hrnku bílého cukru
- 1 lžička mletého kardamomu
- 1 špetka šafránu
Postup:
Zahřejte olej v hluboké fritéze nebo velké pánvi na 175 °C. Plátky chleba smažte na rozpáleném oleji do zlatohnědé barvy; dejte na talíř vyložený papírovými utěrkami. Na rozpáleném oleji orestujte kešu, mandle a pistáciové ořechy dozlatova; vyjměte z oleje a nechte vychladnout. Nakrájejte nahrubo.
Přiveďte mléko k mírnému varu v pánvi se silným dnem (či v hrnci) na středně nízké teplotě; pokračujte ve vaření, dokud se objem mléka nesníží asi na polovinu. Nalijte kondenzované mléko do pánve a přidejte cukr, kardamom a šafrán. Duste 5 až 10 minut. Odstraňte z tepla a nechte úplně vychladnout.
Smažené kousky chleba rozmístěte do mělké misky dostatečně velké, aby mohly být položeny v jedné vrstvě. Chléb rovnoměrně zalijte mléčnou směsí. Nasekané ořechy rozložte po chlebu. Vychlaďte alespoň 1 až 2 hodiny.
Tip: Můžete nahoru přidat také rozinky.