Už jste slyšeli o Sakkara pongal? Tenhle jihoindický rýžový dezert je plný jedinečných chutí a mohl by se velmi snadno stát vaším oblíbencem. Tak mu dejte šanci s naším receptem.
Suroviny:
- ½ šálku ghí (přepuštěného másla)
- ¼ šálku kešu ořechů
- ¼ šálku rozinek
- ½ šálku loupané žluté čočky
- 1 šálek rýže basmati
- 1 ½ šálku mléka
- 1 šálek třtinového cukru
- ½ šálku bílého cukru
- ½ čajové lžičky mletého kardamomu
- 1 špetka jedlého kafru
Postup:
Ghí rozpusťte ve velké pánvi na středním ohni; restujte kešu a rozinky asi 5 minut. Vyjměte je z pánve a dejte stranou. Na pánev přidejte čočku a smažte. Poté vmíchejte rýži, mléko, třtinový a bílý cukr. Snižte teplotu na minimum a vařte asi 30 minut, dokud rýže nezměkne. Podle potřeby přidávejte vodu. Ke směsi vmíchejte kešu, rozinky, kardamom a jedlý kafr.