Shalgam Masala
Suroviny:
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 velká cibule, nasekaná
- 1 čajová lžička zázvorovo-česnekové pasty
- 2 malé zelené chilli papričky, nasekané
- 2 rajčata, nasekaná
- 1 čajová lžička mletého koriandru
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- ½ čajové lžičky mleté kurkumy
- sůl podle chuti
- 2 šálky oloupaného tuřínu nakrájeného na kostičky
- ⅔ šálku horké vody
- 1 čajová lžička hnědého cukru
Postup:
Na středním ohni rozpalte olej ve velké pánvi. Přidejte cibuli; restujte asi 10 minut. Vmíchejte zázvorovo-česnekovou pastu a chilli papričky; restujte další asi 1 minutu.
Přidejte rajčata, koriandr, kmín, kurkumu a sůl; dobře promíchejte. Přidejte tuřín a horkou vodu; také promíchejte. Zakryjte pokličkou a přiveďte k varu. Snižte teplotu a duste20 až 30 minut, dokud tuřín nebude měkký. Přidejte hnědý cukr a nahrubo tuřín rozmačkejte.