Singapurské nudle s kuřecím

Máte chuť na exotické singapurské nudle s kuřecím masem? Nemusíte už hledat nejbližší asijskou restauraci, přinášíme vám recept, se kterým si tuhle delikatesu připravíte pohodlně doma!

Suroviny (6 porcí):
- balík čínských vaječných nudlí
- ¼ šálku arašídového oleje
- 6 stroužků česneku, nasekaných
- 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 2 lžičky drcených vloček červené chilli papriky
- 0,5 kg kuřecích prsou, nakrájené na menší kousky
- 1/3 šálku nasekané jarní cibulky
- 2/3 šálku nastrouhané mrkve
- 2/3 šálku nastrouhané papriky
- 1 plechovka vodních kaštanů bez nálevu
- 2 plechovky slaměných hub bez nálevu
- ¼ šálku arašídového másla
- ¼ šálku ústřicové omáčky
- 3 lžíce kari 
- 2 lžičky sójové omáčky

Postup:
Uvařte nudle v osolené vodě. Poté slijte a nechte stranou.

Rozpalte arašídový olej ve wok pánvi na vysokou teplotu. Přidejte česnek, zázvor a paprikové vločky. Restujte, dokud není česnek dozlatova.

Přidejte kuřecí maso, jarní cibulku, mrkev a papriku. Smažte cca 5 minut tak, aby kuřecí již nebylo narůžovělé. Přimíchejte vodní kaštany, houby, arašídové máslo, ústřicovou omáčku, kari a sójovou omáčku.

Do směsi přidejte nudle, přiklopte a snižte teplotu na minimum. Takto nechte 10 až 15 minut, aby nudle absorbovaly část omáčky.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz