Znáte tamarind? Tenhle plod stálezelených stromů stejného názvu má osvěžující kyselou až sladkokyselou chuť připomínající sušené švestky. A my jsme si v našem dalším receptu připravili tamarindové čatní, které si můžete vyzkoušet s námi.
Suroviny:
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mletého zázvoru
- půl lžičky kajenského pepře
- půl lžičky semínek fenyklu
- půl lžičky asafoetidového prášku
- půl lžičky koření garam masala
- 2 šálky vody
- 1 a 1/8 šálku bílého cukru
- 3 lžíce tamarindové pasty
Postup:
V pánvi rozpalte olej, přidejte kmín, zázvor, kajenský pepř, fenykl, prášek asafoetida a koření garam masala. Za stálého míchaní smažte asi 2 minuty.
Přidejte do pánve vodu, cukr a tamarindovou pastu. Směs přiveďte k varu a vařte, dokud nebude směs čokoládově hnědá. Mělo by to trvat 20 až 30 minut. Omáčka bude řídká, ale po ochlazení zhoustne.