V asijské kuchyni se podává téměř se vším. Přesah má i do kuchyně evropské či americké, její obliba stále stoupá. Přesto však, kdo víte, co se v ní skrývá? Řeč je o sladkokyselé omáčce, kterou si můžete připravit přesně podle svých chutí také doma. A snadno! S naším receptem si můžete pochutnat už za pár minut.
Suroviny:
- 3/4 šálku bílého cukru
- 1/3 šálku bílého octa
- 2/3 šálku vody
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 1 lžíce kečupu
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
Postup:
Cukr, ocet, vodu, sójovou omáčku, kečup a kukuřičný škrob dejte do středně velké pánve a přiveďte k varu. Průběžně míchejte dokud směs nezhoustne.
Tip: místo vody můžete použít ananasovou šťávu