Pokrmy z rýže mohou mít tisíce podob, v Asii to platí dvojnásob. Pokud vám tedy zbude rýže, nebojte se nahlédnout mezi naše recepty a vykouzlete chod, po kterém se bude celá rodina moci utlouct. Jedním takovým je i Garlic Chicken Fried Brown Rice.
Suroviny (3 porce):
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 250 g kuřecích prsou bez kůže, nakrájené na proužky
- půl červené papriky, nakrájené
- půl šálku zelené cibulky, nakrájené
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 3 šálky uvařené hnědé rýže
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 šálek mraženého hrášku
Postup:
Zahřejte 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje ve velké pánvi. Přidejte kuře, papriku, zelenou cibulku a česnek. Smažte a míchejte směs, dokud není kuře propečené, asi 5 minut. Směs vyndejte z pánve na talíř a udržujte v teple.
Zahřejte zbývající lžíci oleje ve stejné pánvi na středně vysokou teplotu. Přidejte rýži, za stálého míchání rýži smažte, aby se prohřála. Vmíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet a hrášek a dále smažte cca 1 minutu. Přidejte do pánve kuřecí směs, promíchejte, aby se spojila s rýží a prohřejte.