Rýže, krevety a asijská kuchyně, to musí dopadnout dobře. Připravte si dnes s námi tuhle prostou a prostě skvělou klasiku, která se neomrzí. Smažená rýže s krevetami podle našeho receptu už čeká.
Suroviny (4 porce):
- vařená rýže (1,5 šálku nevařené rýže)
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 250 g čerstvých fazolových klíčků
- 125 g nasekané cibule
- 250 g loupaných, vařených krevet
- 100 g nasekané jarní cibulky
- 2 vejce, rozšlehané
- 1 lžička soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1/4 lžičky sezamového oleje
Postup:
Rozehřejte wok, když je wok rozpálený nalijte rostlinný olej, přidejte fazolové klíčky a cibuli, vše dobře promíchejte a smažte 3 minuty.
Přidejte rýži, krevety a za stálého míchání smažte další 3 minuty.
Přidejte jarní cibulku, vejce, sůl, pepř, sójovou omáčku a sezamový olej. Za stálého míchání smažte další 4 minuty dokud vejce nebudou hotová.