Smažená rýže s vepřovým
Suroviny:
- 1 lžíce másla
- Vepřové maso (mleté nebo nakrájené na kousky)
- ¼ šálku nakrájené mrkve
- ¼ šálku nakrájené brokolice
- 1 jarní cibulka, nasekaná
- 1 vejce
- 1 šálek vařené rýže
- ¼ hrnku mraženého hrášku
- 1 ½ lžíce sójové omáčky
- ⅛ čajové lžičky česneku v prášku
- ⅛ čajové lžičky mletého zázvoru
Postup:
Roztavte máslo ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni. Restujte vepřové, mrkev, brokolici, hrášek a jarní cibulku na másle po dobu 7 až 10 minut. Směs dejte do misky.
Na pánvi rozmíchejte vejce a opět vraťte vepřovou směs. Do směsi přimíchejte rýži, hrášek, sójovou omáčku, česnekový prášek a mletý zázvor. Restujte do prohřátí, 7 až 10 minut.