Smažené krevety
Suroviny:
- 8 stroužků česneku, pasírovaných (nebo více dle chuti)
- 2 lžíce tapiokové mouky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíci cukru
- ½ lžičky mletého bílého pepře
- ¼ šálku rostlinného oleje (nebo dle potřeby)
- 0,5 kg krevet
Postup:
Smíchejte v misce česnek, tapiokovou mouku, rybí omáčku, sójovou omáčku, cukr a bílý pepř. Přidejte krevety a obalte.
Rozpalte 2 polévkové lžíce oleje ve velké pánvi na vysokou teplotu. Přidejte 1/2 krevet. Smažte 1 až 2 minuty z každé strany, dokud nejsou zlatohnědé a křupavé. Opakujte se zbývajícím olejem a krevetami.