Kuřecí maso lze připravit na stovky způsobů, nejen v asijské kuchyni. Není tedy divu, že pro vás máme recept na kuřecí, jak ho ještě nejspíš neznáte. Tohle je na malajský způsob a zajímá nás, jestli si ho oblíbíte tak, jako my.
Suroviny:
- 1 celé kuře, nakrájené na části
- 6 stroužků česneku, pasírovaný
- 4 lžíce ústřicové omáčky
- 2 lžíce kari koření v prášku
- ½ šálku rostlinného oleje
Postup:
V misce smíchejte česnek, ústřicovou omáčku a kari. Přidejte kousky kuřete a promíchejte. Přikryjte misku a dejte do lednice marinovat alespoň 1/2 hodiny.
Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte olej na středně vysoké teplotě. Přidejte marinované kuře a smažte 20 až 25 minut, dokud nebude kuře křupavé a dohněda.
Tip.: pro křupavější kůrčičku můžete přidat trochu strouhanky.