Vsaďte na osvědčené asijské parťáky. Kimchi vám představovat nemusíme, na udon nudle můžete vsadit vždycky a s naším receptem budete mít za pár minut uvařené skvělé asijské jídlo, po kterém se bude moct utlouct celá rodina.
Suroviny (4 porce):
- 2 balíčky (cca 200 g) udon nudlí
- 1,5 lžičky medu
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sriracha omáčky
- půl lžíce rýžového octa
- 2 plátky slaniny, nakrájené
- 1,5 šálku nakrájeného kimchi
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1 lžička sezamového oleje
- 4 jarní cibulky nakrájené diagonálně
Postup:
V hrnci přiveďte k varu lehce osolenou vodu. Přidejte udon nudle, vařte ve vroucí vodě za občasného míchání, dokud nejsou nudle měkké, ale pevné na skus. Sceďte.
Smíchejte med, sójovou omáčku, omáčku sriracha a rýžový ocet v misce. Omáčku dejte stranou.
Vložte slaninu do pánve a smažte ji při vysoké teplotě, dokud se tuk nerozpustí, ale slanina ještě není křupavá, asi 2 až 3 minuty. Přidejte kimchi a česnek; smažte 1 minutu. Přidejte omáčku, udon nudle a sezamový olej. Dobře promíchejte. Odstraňte z ohně a přeneste nudle na talíř. Ozdobte jarní cibulkou.
Tip: můžete přidat vejce, zeleninu, fazolové klíčky, prostě to, co máte rádi.