Som Tam Malakor
Suroviny:
- ¼ šálku arašídů
- 2 thajské chilli papričky, nasekané
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce sušených krevet
- 1 lžíce bílého cukru
- Šťáva ze 2 středních limetek
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 střední zelená papája – oloupaná a nakrájená na tenké proužky
- 1 šálek cherry rajčat, rozpůlených (volitelně)
- ¼ šálku čerstvé zelené fazolky, nakrájené
- ½ střední mrkve, nakrájené (volitelně)
- sůl a mletý černý pepř podle chuti
Postup:
Předehřejte troubu na 175 stupňů C. Umístěte arašídy na plech. Dejte do trouby a pečte 7 až 8 minut. Nechte 5 minut vychladnout.
Pečené arašídy, thajské chilli, česnek, sušené krevety a cukr dejte do misky a podrťte. Přidejte limetkovou šťávu a rybí omáčku a připravte dresing.
Přidejte papáju, rajčata, fazolky a mrkev. Dochuťte solí a pepřem. Můžete přidat také kousky limetky.