Steak z hovězí plece
Suroviny:
- 1 kg steaku z hovězí plece
- ½ šálku sojové omáčky
- ¼ šálku vinného octa
- ¼ šálku hnědého cukru
- ¼ šálku nakrájené jarní cibulky
- 1 lžíce mletého česneku
- 1 lžíce prášku hořčice
- 2 lžíce sezamových semínek (volitelně)
Postup:
V míse smíchejte sójovou omáčku, ocet, hnědý cukr, jarní cibulku, česnek a hořčičný prášek; dejte do uzavíratelného plastového sáčku. Přidejte steak, vytlačte přebytečný vzduch a sáček uzavřete. Marinujte v chladničce 3 až 4 hodiny.
Vyjměte steak z marinády. Zahřejte pánev na středně vysokém ohni. Přidejte steak a opékejte asi 1 minutu z každé strany. Poté restujte ještě asi 5 minut navíc na každou stranu. Stáhněte z plotny a před krájením nechte steak odpočívat 3 až 5 minut. Můžete posypat sezamovými semínky.