Sticky Asian Glazed Chicken je jemné a šťavnaté kuře obalené v lepkavé sladké asijské omáčce. Je to skvělá obměna kuřecího, milují ho malí i velcí a navíc je jeho příprava tak snadná. Pustíte se do vaření ještě dnes?
Suroviny (4 porce):
- 1/2 šálku rýžového octa
- 5 lžic medu
- 1/3 šálku sójové omáčky (SilverSwan)
- 1/4 šálku sezamového oleje z praženého sezamu
- 3 lžíce chilli omáčky s česnekem
- 3 lžíce mletého česneku
- sůl podle chuti
- 8 kuřecích stehen bez kostí a kůže
- 1 lžíce nakrájené zelené cibulky
Postup:
Ocet, med, sójovou omáčku, sezamový olej, chilli omáčku, česnek a sůl ušlehejte v misce do hladka. Nalijte polovinu marinády do velkého uzavíratelného plastového sáčku. Kuřecí stehna vložte do sáčku s marinádou, vymačkejte ze sáčku všechen vzduch a uzavřete. Několikrát protřepejte, aby se kuře obalilo marinádou. Dejte na 1 hodinu do lednice, během této doby, jednou nebo dvakrát sáček otočte.
Předehřejte troubu na 220 °C.
Druhou polovinu marinády nalijte do hrnce, přiveďte k varu a za častého míchání 3 až 5 minut vařte, aby omáčka zhoustla. Vyjměte kuře ze sáčku, použitou marinádu zlikvidujte. Kuřecí stehna vložte do zapékací misky a potřete třetinou zahuštěné marinády.
Pečte 30 minut, po 10 minutách polejte maso výpekem. Nechte stát 5 nebo 10 minut, mezitím přiveďte zbývající marinádu k varu na 1 nebo 2 minuty. Maso na talíři polejte teplou marinádou a posypte zelenou cibulkou. Podávejte s rýží.