Spousta křupavé zeleniny, asijsky dobré kuře a chod, který vás bude bavit, protože pokaždé může být trochu jiný. Přesto vždy neomylně skvělý. Připravte si s naším receptem stir-fry kuře a popusťte uzdu své fantazii při ladění chutí a barev.
Suroviny (6 porcí):
- 2 šálky bílé rýže
- 2/3 šálku sójové omáčky
- 1/4 šálku hnědého cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce mletého zázvoru
- 1 lžíce mletého česneku
- 1/4 lžičky sušené červené papriky
- 3x kuřecí prsa bez kůže, nakrájené na tenké nudličky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 zelená paprika nakrájená na proužky
- 1 plechovka vodních kaštanů, okapaných a nakrájených
- 1 brokolice, rozdělená na růžičky
- 1 šálek nakrájené mrkve
- 1 cibule, nakrájená na velké kousky
- 1 lžíce sezamového oleje
Postup:
Rýži uvařte podle návodu.
Smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr a kukuřičný škrob v malé misce, míchejte do hladka. Přidejte zázvor, česnek a červenou papriku. Kousky kuřecích prsou vložte do marinády a dejte do lednice alespoň na 15 minut.
Zahřejte 1 lžíci sezamového oleje ve velké pánvi na středně vysokou teplotu. Přidejte papriku, vodní kaštany, brokolici, mrkev a cibuli, smažte a míchejte dokud vše nezměkne, asi 5 minut. Vyjměte zeleninu z pánve a udržujte ji v teple.
Vyjměte kuře z marinády, zbytek marinády si ponechte. Zahřejte 1 polévkovou lžíci sezamového oleje na pánvi na středně vysokou teplotu. Přidejte kuřecí maso, smažte ho a míchejte, dokud uvnitř lehce nezrůžoví, asi 2 minuty na každé straně. Přidejte zeleninu a zbylou marinádu na pánev. Přiveďte k varu, vařte a míchejte, dokud není maso hotové a zelenina měkká, 5 až 7 minut. Podávejte s rýží.