Stir-fry kuře

Spousta křupavé zeleniny, asijsky dobré kuře a chod, který vás bude bavit, protože pokaždé může být trochu jiný. Přesto vždy neomylně skvělý. Připravte si s naším receptem stir-fry kuře a popusťte uzdu své fantazii při ladění chutí a barev.

Suroviny (6 porcí):

  • 2 šálky bílé rýže
  • 2/3 šálku sójové omáčky
  • 1/4 šálku hnědého cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1/4 lžičky sušené červené papriky
  • 3x kuřecí prsa bez kůže, nakrájené na tenké nudličky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 zelená paprika nakrájená na proužky
  • 1 plechovka vodních kaštanů, okapaných a nakrájených
  • 1 brokolice, rozdělená na růžičky
  • 1 šálek nakrájené mrkve
  • 1 cibule, nakrájená na velké kousky
  • 1 lžíce sezamového oleje

Postup:

Rýži uvařte podle návodu.

Smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr a kukuřičný škrob v malé misce, míchejte do hladka. Přidejte zázvor, česnek a červenou papriku. Kousky kuřecích prsou vložte do marinády a dejte do lednice alespoň na 15 minut.

Zahřejte 1 lžíci sezamového oleje ve velké pánvi na středně vysokou teplotu. Přidejte papriku, vodní kaštany, brokolici, mrkev a cibuli, smažte a míchejte dokud vše nezměkne, asi 5 minut. Vyjměte zeleninu z pánve a udržujte ji v teple.

Vyjměte kuře z marinády, zbytek marinády si ponechte. Zahřejte 1 polévkovou lžíci sezamového oleje na pánvi na středně vysokou teplotu. Přidejte kuřecí maso, smažte ho a míchejte, dokud uvnitř lehce nezrůžoví, asi 2 minuty na každé straně. Přidejte zeleninu a zbylou marinádu na pánev. Přiveďte k varu, vařte a míchejte, dokud není maso hotové a zelenina měkká, 5 až 7 minut. Podávejte s rýží.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz