Recepty, Strana 11

Ayam Masak Merah

Ayam Masak Merah Suroviny: - 1 celé kuře, rozdělené na 8 kusů - 1 lžička mleté kurkumy - sůl podle chuti - ¼ šálku sušených červených chilli papriček - 3 čerstvé červené chilli papričky, jemně nasekané - 4 stroužky česneku, pasírovaný - 1 červená cibule, nasekaná - 1 plátek čerstvého kořene zázvoru - 2 lžíce slunečnicového oleje - 1 tyčinka skořice - 2 celé hvězdice anýzu (badyán) - 5 celých hřebíčků - 5 kardamomových semínek - 2 rajčata, nakrájená na plátky - 2 lžíce kečupu - 1 lžička bílého c...

Smažené krevety

Smažené krevety Suroviny: - 8 stroužků česneku, pasírovaných (nebo více dle chuti) - 2 lžíce tapiokové mouky - 2 lžíce rybí omáčky - 2 lžíce sójové omáčky - 1 lžíci cukru - ½ lžičky mletého bílého pepře - ¼ šálku rostlinného oleje (nebo dle potřeby) - 0,5 kg krevet Postup: Smíchejte v misce česnek, tapiokovou mouku, rybí omáčku, sójovou omáčku, cukr a bílý pepř. Přidejte krevety a obalte. Rozpalte 2 polévkové lžíce oleje ve velké pánvi na vysokou teplotu. Přidejte 1/2 krevet. Smažte 1 až...

Lumpia

Lumpia Suroviny: - 1 lžíce rostlinného oleje - 0,5 kg mletého vepřového masa - 2 stroužky česneku, pasírovaný - ½ šálku nasekané cibule - ½ šálku nakrájené mrkve - ½ šálku nasekané jarní cibulky - ½ šálku nakrájeného hlávkového zelí - 1 lžička mletého pepře - 1 lžička soli - 1 lžička česnekového prášku - 1 lžička sójové omáčky - 30 lumpia wrapů (wrapů na jarní závitky) - 2 šálky rostlinného oleje (na smažení) Postup: Lžíci oleje rozpalte ve wok pánvi na vysoké teplotě. Vložte vepřové maso a za...

Trhané hovězí (na tacos)

Trhané hovězí (na tacos) Suroviny: - 1,25 kg hovězí pečeně (kýty) - ½ cibule, nasekaná - ½ šálku hnědého cukru - 1/3 šálku sójové omáčky - 10 stroužků česneku - 1 jalapeno paprička, nasekaná - 1 kousek nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru - 2 lžíce kořeněného rýžového octa - 1 lžíce sezamového oleje - sůl a mletý pepř na dochucení - kukuřičné tortilly (dle potřeby) Postup: Vložte maso do hrnce pro pomalé vaření a pečení, tzv. pomalý hrnec. Přidejte cibuli, hnědý cukr, sójovou omáčku, česnek...

Sabzi Polo

Sabzi Polo Suroviny: - 4 šálky dlouhozrnné rýže - 6 šálků vody na rýži - 3 lžíce rostlinného oleje - 1/2 šálku vody - 1 svazek čerstvého kopru, nasekaný - 1 svazek čerstvé petržele, nasekané - 1 svazek čerstvého koriandru, nasekaný - 2 šálky čerstvých nebo zmrazených fava fazolí - mletá kurkuma na dochucení (dle chuti) - mletá skořice na dochucení (dle chuti) - 1 lžička soli - 1 lžička pepře Postup: Uvařte rýži a dejte ji na pánev. Přidejte 1/2 šálku vody a olej. Přimíchejte kopr, petržel, kor...

Kari pasta

Kari pasta Suroviny: - ¼ šálku cizrnové mouky - ½ šálku hrášku (možno přidat další zeleninu dle chuti – nakrájenou papriku, kukuřici) - 3 čerstvé kari listy - 0,5 kg kuřecího masa nakrájeného na kostičky (volitelně, možná je i bezmasá varianta) - 1 lžíce zázvorovo-česnekové pasty - 1 lžička mleté kurkumy - 1 lžičku kajenského pepře - 2 lžičky papriky pálivé - ¼ šálku vody - 1 balíček sušeného kokosového mléka (v prášku) - 1 šálek vody - 1 balíček těstovin - 3 zelené chilli papričky, nasek...

Kala Chana

Kala Chana Suroviny: - 1 a ½ šálku fazolí garbanzo (kala chana) - 3 šálky vody, dále dle potřeby - 2 rajčata, nakrájená najemno - 1 cibule, nakrájená najemno - 1 jalapeno paprička, nakrájená najemno - 3 lžíce rostlinného oleje - 1 lžička soli - ½ lžičky mleté kurkumy - ½ lžičky mleté červené chilli papričky - 4 sušené červené chilli papričky (nebo volitelně) - 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru - 1 lžíce nakrájené cibule na ozdobu Postup: Vložte fazole do velké mísy. Přelijte vodou tak, ab...

Pikantní nudle

Pikantní nudle Suroviny: - 1 balíček nudlí - 3 lžíce oleje - 1 lžička najemno nasekaného česneku - ½ svazku čerstvého špenátu bez stonků, nasekaný najemno - ¼ šálku chilli pasty - 3 lžíce kečupu - 1 vejce - ½ lžička cukru - ¼ šálku vody - sůl a pepř na dochucení - ½ šálku čerstvých fazolových klíčků - ½ šálku yu choy - 2 chilli papričky, nakrájené Postup: Uvařte nudle. Rozpalte olej na pánvi na střední teplotě a orestujte česnek po dobu cca 1 minuty. Přidejte špenát a připravujte další minutu....

Kuře Karahi

Kuře Karahi Suroviny: - ½ šálku slunečnicového oleje - 1 celé kuře rozdělené na menší části (bez vnitřností) - ½ šálku vody - 2 lžičky mletého kmínu - 1 a ½ lžičky soli - 1 a ½ lžičky zázvoru a česnekové pasty - ½ lžičky chilli prášku - ¼ lžičky mleté kurkumy - 6 rajčat, nahrubo nakrájených - 4 zelené chilli papričky, nasekané najemno - hrst čerstvých lístků koriandru, nasekaných najemno Postup: Rozpalte olej ve velké pánvi na vysokou teplotu. Přidejte kousky kuřete a opékejte cca 5 minut, dok...

Hovězí Kushiyaki

Hovězí Kushiyaki Suroviny: - 2 a ½ lžíce Mirin (japonské sladké rýžové víno) - 1 stroužek česneku, nasekaný - ⅓ šálku sójové omáčky - ⅛ lžičky glutamátu sodného - ⅓ šálku bílého cukru - 0,5 kg steaku z hovězí svíčkové, nakrájené na tenké plátky či menší kousky - 3 jarní cibulky, nakrájené - bambusové špejle na špízy Postup: V misce smíchejte mirin, česnek, sójovou omáčku, glutamát a cukr. Zamíchejte tak, aby se cukr rozpustil. Vložte hovězí a jarní cibulku do marinády, promíchejte a nechte stá...

Besan Ladoo

Besan Ladoo Suroviny: - ¼ šálku ghí másla (přepuštěné máslo) - 2 šálky cizrnové mouky - ½ šálku drceného sladkého kokosu (volitelně) - 3 lžíce mletých mandlí - ½ šálku cukru moučka - ½ lžičky mletého kardamomu Postup: Rozpalte ghí ve wok pánvi na mírném ohni. Nasypte cizrnovou mouku o opékejte cca 10 minut. Směs by měla mít konzistenci pasty, nikoli prášku. Stáhněte směs z tepla a nechte lehce ochladit, dokud nebude teplá, nikoli horká. Namelte kokos v mlýnku na kávu. Do pánve přide...

Jehněčí kotlety

Jehněčí kotlety Suroviny: - 1,5 kg jehněčích kotletek - 2 stroužky česneku, nasekaný - 1 lžičku česneku v prášku - 1 špetku chilli koření v prášku - 2 lžíce cukru - čerstvě mletý černý pepř, dle chuti - sůl dle chuti - 1 lžíce sójové omáčky - 2 lžíce olivového oleje - ¼ šálku nasekaného čerstvého koriandru (volitelně) - 2 kousky limetky - 2 kousky citronu Postup: Jehněčí kotlety vložte do zapékací mísy (pekáč) a ochuťte česnekem, česnekovým práškem, chilli práškem, cukrem, solí a pep...

Hovězí na paprice

Hovězí na paprice Suroviny: - 0,5 kg hovězí svíčkové - ¼ šálku sójové omáčky - 2 lžíce cukru - 2 lžíce kukuřičného škrobu - ½ lžičky mletého zázvoru - 3 lžíce rostlinného oleje - 1 cibuli, nakrájenou na proužky - 1 červenou papriku, nakrájenou na kostičky - 1 zelenou papriku, nakrájenou na kostičky - 2 rajčata, nakrájenou na kostičky - 1 jarní cibulku, nasekanou (volitelně) Postup: Steak ze svíčkové nakrájejte na proužky. Smíchejte sójovou omáčku, cukr, kukuřičný škrob a zázvor v mí...

Perská rýže

Perská rýže Suroviny: - 3 šálky vody - 3 lžíce soli (košer) + 1 špetku soli na dochucení - 2 šálky basmati rýže - 1 špetku mletého kmínu - 2 lžíce olivového oleje - 1 brambor, nakrájený na plátky - 3 lžíce másla - 1 snítku šafránu – drcenou - 1 ½ lžíce horké vody Postup: Vodu se solí dejte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte rýži a vařte přesně 7 minut, poté slijte. Rozpalte v hrnci olivový olej na středním ohni. Na dno rozprostřete plátky brambory. Okořeňte kmínem a solí. Smažte c...

Bo Nuong Xa

Bo Nuong Xa Suroviny: - olej na pomazání grilovacího roštu - 2 lžičky cukru - 2 lžíce sójové omáčky - 1 lžičku mletého černého pepře - 2 stroužky česneku, nasekaný - 2 stonky citronové trávy, najemno nebo mletou - 2 lžičky sezamových semínek - 750 g hovězí svíčkové, na tenké plátky - grilovací špejle - 12 listů římského salátu - čerstvý koriandr, bazalku nebo mátu na ozdobení (možno použít vše) Postup: Ve střední míse smíchejte cukr, sójovou omáčku, pepř, česnek, citronovou trávu a sezamo...

Pandanový dort

Pandanový dort Suroviny: První vrstva: - 500 g lepkavé rýže (namočená, alespoň 30 minut, nejlépe přes noc) - 2 šálky kokosového mléka - 6 pandanových listů nebo lžička pandanové esence - 2 lžíce cukru - špetka soli Pudink: - 7 vajec - 2 šálky kokosového mléka - 230 g hrubého cukru - špetka soli - 12 pandanových listů nebo 2 lžičky pandanové esence - 3 lžíce rýžové mouky Postup: Smíchejte rýži se všemi ostatními ingrediencemi na první vrstvu dortu. Směs nalijte do dortové nádoby. Celou nádobu...

Rendang

Rendang Suroviny: - 4 čerstvé feferonky (banana peppers), nakrájené - 4 cibule, nakrájené - 5 stroužků česneku, nasekaný - 2 lžíce soli - 1 lžička mletého červeného pepře - 1 kg hovězí svíčkové, nakrájené na kostičky - 1 kus galangalu, nakrájený na jemno - 3 stonky citrónové trávy, nasekané - 6 listů limetky - 1 lžička mleté kurkumy - 3 plechovky kokosového mléka Postup: Vložte feferonky, cibuli, česnek, sůl a červený pepř do mixéru. Rozmixujte na pastu. Hovězí svíčkovou spolu se směsí dejte ...

Naan

Naan Suroviny: - 1 balíček droždí - 1 šálek horké vody - ¼ šálku bílého cukru - 3 lžíce mléka - 1 vejce - 2 lžičky soli - 4 a ½ šálku chlebové mouky - 2 lžičky drceného česneku - ¼ šálku rozpuštěného másla - olej - koriandr nebo jarní cibulku na ozdobení Postup: Ve velké míse rozpusťte kvasnice v teplé vodě. Nechte stát cca 10 minut, dokud droždí nezpění. Přidejte cukr, mléko, vejce, sůl a mouku. Hněťte na pomoučeném povrchu, aby se vytvořilo měkké těsto. Těsto vložte do naolejované mísy,...

Perský Kabob

Perský Kabob Suroviny: - 1 kg hovězí svíčkové nakrájené na kousky (vhodné je také jehněčí) - 1 nasekaná cibule - 1 bílý jogurt (nízkotučný) - 1/2 lžičky sušené máty - 1 polévková lžíce soli - špetka mletého černého pepře - 1/2 lžičky kurkumy - 1/8 šálku čerstvé limetkové šťávy Postup: Ve velké míse smíchejte jogurt, cibuli, mátu, sůl, pepř, kurkumu a limetkovou šťávu. Vložte do směsi kousky hovězího masa a promíchejte. Přikryjte a nechte marinovat v lednici několik hodin (nejlépe přes noc...

Mongolské hovězí

Mongolské hovězí Suroviny: - ¼ šálku sójové omáčky - 1 lžíce hoisin omáčky - 1 lžíce sezamového oleje - 2 lžičky bílého cukru - 1 lžíce nasekaného česneku - 1 lžíce vloček červené papriky - 0,5 kg hovězího steaku na menší kousky - 1 lžíce arašídového oleje - 2 jarní cibulky, nakrájené Postup: Smíchejte dohromady sójovou omáčku, hoisin omáčku, sezamový olej, cukr, česnek a paprikové vločky v misce. Do této marinády naložte hovězí maso, přikryjte a dejte do chladu alespoň na hodinu (ne...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz