Gulab Jamun Suroviny: - 2 šálky vody - 2 šálky bílého cukru - ½ čajové lžičky mletého kardamomu - 2 kapky růžové vody (voda s vůní lístků růže) - špetku šafránu - ½ šálku instantního sušeného mléka - 2 polévkové lžíce víceúčelové mouky (hladká mouka) - ¼ čajové lžičky prášku do pečiva - 1 polévkové lžíce másla na pečení (např. Hera) - 2 polévkové lžíce bílého jogurtu - 2 šálky rostlinného oleje (na smažení) Postup: Smíchejte vodu, cukr, kardamom, růžovou vodu a šafrán v hrnci a přiveďte k...
Recepty, Strana 12
Okonomiyaki Suroviny: - 1 šálek víceúčelové mouky (postačí běžná hladká mouka) - 2/3 šálku vody - 4 šálky nasekaného zelí - 6 proužků slaniny (uzené) - 2 vejce - 1 klobásu nakrájenou na kostičky - ½ šálku nasekané jarní cibulky - ¼ šálku panko směsi - ¼ šálku strouhaného sýru - 1 polévková lžíce rostlinného oleje - 2 polévkové lžíce sójové omáčky - 1 polévková lžíce kečupu - 1 čajová lžička bílého octa - 1 čajová lžička majonézy (nebo dle chuti) Postup: Smíchejte mouku s vodou v misc...
Jiaozi knedlíčky Suroviny: - 100 čtverečků z wonton těsta - 2 kg mletého vepřového masa - 1 polévkovou lžíci nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru - 4 stroužky nasekaného česneku - 2 polévkové lžíce jarní cibulky najemno - 4 polévkové lžíce sójové omáčky - 3 polévkové lžíce sezamového oleje - 1 vejce - 5 šálků najemno nasekaného čínského zelí Postup: Ve velké míse smíchejte vepřové maso, zázvor, česnek, jarní cibulku, sójovou omáčku, sezamový olej, vejce a čínské zelí. Pořádně zamíchejte. Na...
Japanese Beef Suroviny:- 1 kg hovězí svíčkové bez kosti nebo hovězích steaků - 3 polévkové lžíce kukuřičného škrobu - 300 ml hovězího vývaru (možno použít bujon) - ½ šálku sójové omáčky - 2 polévkové lžíce cukru - 2 polévkové lžíce rostlinného oleje - 1/2 šálku mrkve nakrájené na tenké proužky - 2 střední červené papriky nakrájené na podélné proužky - 3 stonky celeru na plátky - 2 stření zelené cibule, nakrájené - 1 šálek hrášku v lusku (rozkrájené na půl) Postup: Hovězí nakrájejte n...
Chinese Green Bean Suroviny: - 1/2 šálku rostlinného oleje - 3 kg zelených fazolových lusků - 3 polévkové lžíce nasekaného česneku - 3 polévkové lžíce strouhaného čerstvého kořene zázvoru - 1 polévkovou lžíci soli - ½ polévkové lžíce hrubě mletého černého pepře - 1 lahev omáčky z černých fazolí Postup: Ve velké wok pánvi rozpalte olej na středním ohni. Nasypte zelené fazolové lusky a restujte 1 až 2 minuty. Přimíchejte česnek a zázvor a restujte další 3 až 4 minuty. Okořeňte solí a pepřem...
Caldereta Suroviny: - 1 kg hovězí krkovice na kostičky - 30 dkg klobásy Chorizo - ¼ šálku nasekaného česneku - ¼ šálku bílého octa - ¼ šálku sójové omáčky - 2 polévkové lžíce olivového oleje (nebo dle potřeby) - 1 nakrájené cibule - 1 nakrájené zelené papriky - 3 šálky rajčatové omáčky - 2 šálky oloupaných brambor nasekaných na kostičky - 1 šálek konzervovaného hrášku - 1 čajovou lžičku soli - 1 čajovou lžičku mletého černého pepře Postup: Smíchejte hovězí krkovici, chorizo, česnek, ocet a sój...
Halva z pšeničné mouky Suroviny: - 1 a ½ šálku vody - 1 šálek bílého cukru - ¼ šálku růžové vody (voda s vůní lístků růže) - 1/3 čajové lžičky mletého kardamomu - 1 špetku šafránu - ½ šálku másla - 1 a ½ šálku víceúčelové mouky (hladká mouka) Postup: Vodu s cukrem vlijte do menšího hrnce a přiveďte k varu, míchejte, dokud se cukr nerozpustí a ze směsi se nestane sirup. Přimíchejte růžovou vodu, kardamom a šafrán. Snižte teplotu a přikryjte, aby sirup zůstal horký. Ve velkém hrn...
Kuřecí Jalfrezi Suroviny: - 4 čajové lžičky rostlinného oleje - 1 velkou cibuli nasekanou najemno - 3 stroužky nasekaného česneku - 1 polévkovou lžíci rajčatového protlaku - 2 nakrájená rajčata - 1 čajovou lžičku bílého octa - 1 čajovou lžičku mleté kurkumy - ½ čajové lžičky mletého kmínu - ½ čajové lžičky mletého koriandru - ½ čajové lžičky chilli koření - ½ čajové lžičky garam masala směsi - 1 nasekanou malou červenou papriku - 0,5 kg nakrájeného vařeného (pečeného) kuřete - sůl podle chuti -...
Brokolicový Beef Suroviny:- ¼ šálku víceúčelové mouky (hladká mouka) - 300 ml hovězího vývaru (možno použít bujón)- 2 polévkové lžíce bílého cukru- 2 polévkové lžíce sójové omáčky- 0,5 kg hovězího plátku bez kosti nakrájeného na kostičky- ¼ čajové lžičky čerstvě nasekaného kořenu zázvoru- 1 stroužek nasekaného česneku- 4 šálky nasekané čerstvé brokolice Postup:V menší misce smíchejte mouku, vývar, cukr a sójovou omáčku. Míchejte, dokud se cukr a mou...
Chicken Katsu Suroviny: - 4 kuřecí prsa - sůl a pepř - 2 polévkové lžíce víceúčelové mouky - 1 vejce - 1 šálek Panko strouhanky - 1 šálek oleje na smažení - nebo dle potřeby Postup: Kuřecí prsa nasolte a opepřete. Do hlubokých talířů si zvlášť připravte mouku, vajíčko a Panko strouhanku. Kuřecí prsa nejdřív ponořte do mouky, poté do vajíčka a nakonec do Panko strouhanky tak aby byli pořádně obalené. Ve Woku rozpalte olej a obalená kuřecí prsa smažte cca...
Asijské salátové wrapy Suroviny: - olivový olej - mleté krůtí nebo kuřecí maso - hoisin omáčka - sójová omáčka - sriracha - rýžový ocet - sezamový olej - med - čerstvý česnek - čerstvý zázvor - jarní cibulka - mrkev - vodní kaštany - salát Postup: Usmažte mleté maso. Vyšlehejte dohromady hoisin omáčku, sójovou omáčku, srirachu, rýžový ocet, sezamový olej a med. Přesuňte smažené mleté maso na jednu stranu pánve na druhé osmažte jarní cibulku, mrkev společn...
Filipínský Pancit s krevetami Suroviny: - 250 g tenkých rýžových nudlí - 250 g vykoštěných kuřecích stehýnek, nakrájených na kousky - 1/2 šálku sójové omáčky - mletý černý pepř dle chuti - 1/2 hlávkového zelí - nasekané - 2 mrkve - nasekané - 2 jarní cibulky - nasekané - 250 g loupaných krevet Postup: Připravte rýžové nudle, dle návodu na obalu. V rozpáleném woku usmažte kuřecí maso, dochuťte sójovou omáčkou a pepřem, až bude hotové vyjměte a dejte stranou. Do stejného woku d...
Sweet and Sour Chicken Suroviny: - 0,5 kg kuřecích prsou nakrájených na nudličky - 2 lžíce rostlinného oleje - 250 g nakrájené zelené papriky - 250 g nakrájené červené papriky - 300 g mrkve nakrájené na proužky - 1 stroužek česneku namletý - 1 lžíce kukuřičného škrobu - 60 ml sójové omáčky - 1 lžíce octa - 1 lžíce třtinového cukru - 1/2 lžičky mletého zázvoru - 200 g ananasu v plechovce (použijete i šťávu z plechovky) Postup: Do rozpáleného woku nalijte rostl...
Příprava některých asijských jídel může být i skvělou zábavou pro celou rodinu nebo partu přátel. Hned po sushi bychom za perfektní označili vietnamské závitky. Dnes jsme pro vás vybrali recept na čerstvé jarní, ale kreativitě se v tomto případě meze nekladou. Suroviny: - 100g rýžových nudlí - 1 balení rýžového papíru - vařené krevety - 1/3 lžíce nasekané bazalky - 3 lžíce nasekané čerstvé máty - 3 lžíce nasekaného čerstvého koriandru - 2 listy nasekaného salátu - 4 ča...
Pad Thai s krevetami Suroviny ➡ Nudle červená cibule 80 g široké rýžové nudle, namočené 600 g krevety 400 g sójové klíčky 120 g vejce 4 ks arašídy 80 g ➡ Omáčka tamarindová pasta 150 g kokosové mléko 150 g palmový cukr 150 g rybí omáčka 70 g - sladká mletá paprika 10 g Postup ➡Všechny suroviny na omáčku povařte na mírném ohni a nechte zchladnout. Červenou cibuli a jarní cibulku nakrájejte na nudličky.Do rozpálené pánve nalijte rostlinný olej ...
Ingredience: 1,5 litru vody, olej 3 lžíce rybí omáčky 4 lžičky rýžové mouky rozmíchané ve vodě cibule 450 g rýžových nudlí 4 stroužky česneku zázvor lžička mleté citronové trávy lžička chilli a kurkumy 2 cibulky 450 g makrely 2 vejce natvrdo nasekaná jarní cibulka lístky koriandru ➡Postup: V pánvi rozehřejeme olej a přisypeme nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek, strouhaný zázvor, citronovou trávu, chilli a kurkumu. Vše promícháme a smažíme, dokud směs nezměkne. Poté ji z...
Základem dobrého sushi je rýže! V našen eshopu nakoupíte základní balíček sushi surovin pro přípravu tohoto receptu. https://www.asiafood.cz/sushi/ Příprava rýže 1. 2 šálky (po 180 ml) Sushi rýže důkladně propereme (klidně 7 krát) ve studené vodě. Přilijeme 2 šálky vody. Rýži nikdy nesolíme při vaření! Hrnec překryjeme pokličkou po celou dobu přípravy. Prudce uvedeme do varu a poté vaříme 15 min pozvolna bez nadzvedávání pokličky. Poté odstavíme z plotny, dáme pod pokličku utěrku a...
Rýže se zřejmě začala pěstovat na území dnešního Thajska, odtud se dostala do Číny a Indie. Později do Evropy. Dnes je rýže nejrozšířenější potravinou na světě. Základní druhy rýže, které nejčastěji používáme do receptů asijské kuchyně. Rýže Basmati - Královna rýže pěstuje se převážně v Indii a Pakistánu je dlouhozrnná s lehkou oříškovou vůní uvařená je pevná a nelepí se bezlepková oproti ostatním druhům rýže má méně kalorií Jasmínová rýže pěstuje se hl...