Tento recept je tak prostý, že se skoro připraví sám. Stačí jen pár ingrediencí, trocha vaření, trocha míchání a sladká pochoutka známá jako Thai Sticky Black Rice Pudding je na světě. Podle ingrediencí byste určitě neřekli, že zmizí během pár minut a zůstane z něj jen poslední lžíce k olíznutí. Suroviny (4 porce): 3 a půl šálku vody 1 šálek černé rýže 3/4 lžičky soli 1 šálek neslazeného kokosového mléka půl šálku bílého cukru ovoce dle chuti na ozdobu Postup: V hrnci smíchejte vo...
Recepty, Strana 7
Taky milujete recepty, které jsou super rychlé a přitom absolutně neodolatelné? Přesně takový recept pro vás dnes máme. Bude to kuře jako žádné jiné, aneb zase další skvěle asijské kuře. Ochutnejte s námi verzi s citronovou trávou a do vaření se pusťte třeba hned.
Tip na skvělou japonskou omáčku, která rozzáří nejen vaše jarní závitky? Tak přesně ten tu pro vás dnes máme! Naším tipem je výtečná Gyoza omáčka. Pusťte se do asijského vaření se vším všudy, bude z toho pohodové odpoledne plné chutí a vůní.
Čas na rybu, jak jinak, než na asijský způsob. Mořský vlk, též známý jako mořský okoun nebo mořčák. Chutná bílá ryba, která se dá připravit mnoha způsoby. My vám dnes přinášíme recept, který si bez pochyby zamilujete. Jeho příprava je navíc snadná a rychlá.
Čím je ten salát v asijské restauraci zalitý? Tak skvěle chutná, ale ingredience v dresingu ne a ne rozeznat. Máme tu odpověď na vaši otázku. Dejte zelenině asijský šmrnc s tradičním japonským salátovým dresinkem a připravte si ho doma s naším receptem.
V asijské kuchyni se podává téměř se vším. Přesah má i do kuchyně evropské či americké, její obliba stále stoupá. Přesto však, kdo víte, co se v ní skrývá? Řeč je o sladkokyselé omáčce, kterou si můžete připravit přesně podle svých chutí také doma. A snadno! S naším receptem si můžete pochutnat už za pár minut.
Asijské chutě podávané tím nejlehčím způsobem. Vyzkoušejte salátové wrapy!
Kurkuma je mocná čarodějka. A v Asii to ví snad každý. Je skvělá na nejrůznější neduhy a vy si teď s naším receptem můžete připravit pastu, ze které si snadno a rychle uděláte horký nápoj, který uleví od bolesti v krku a podpoří vaší imunitu.
Že vás sendvič nemůže překvapit? Tak to jste nejspíš ještě neměli tu čest s jeho vietnamskou verzí. Suroviny (4 porce): 4 kousky vepřového karé 4 francouzské bagety, podélně rozkrojené 4 lžičky majonézy nebo dle chuti 1 lžíce chilli omáčky s česnekem nebo dle chuti 1/4 šálku čerstvé limetkové šťávy 1 červená cibule, nakrájená na kolečka 1 salátová okurka, oloupaná a nakrájená podélně na tenké plátky 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru sůl a pepř na dochucení Postup: Pře...
Čas na grilovačku? Tak na ten si ještě chvíli počkáme. Skvělou krkovičku si ale můžete připravit i doma. A s námi samozřejmě ne jinak, než na asijský způsob. Tolik opěvované a zdraví prospěšné yuzu je totiž perfektní ne jen na čaj.
Kouzlo asijské kuchyně tkví i v tom, že téměř všechna jídla se dají připravit ve vegetariánské verzi. Tofu zde má rozhodně své místo. Některé recepty jsou ale na tofu postavené primárně, třeba jako tento. Vyzkoušejte netradiční pokrm skrytý pod názvem Tofu Hiyayakko. Podává se jako předkrm, příloha nebo i samotné hlavní jídlo, protože někdy prostě jen malá porce nestačí. Suroviny (1 porce): 1 lžíce sójové omáčky 1 lžička cukru 1/2 lžičky granulovaného dashi 1/2 lžičky vody 1...
Připravili jsme si pro vás další recept na kuře, sami ale dobře víte, že s asijskými recepty je každé kuře docela jiné. To dnešní bude „pomerančové“ a jestli jste někdy Asian orange chicken zkoušeli a chutnalo vám, tohle se velmi pravděpodobně stane vaším oblíbeným.
Sticky Asian Glazed Chicken je jemné a šťavnaté kuře obalené v lepkavé sladké asijské omáčce. Je to skvělá obměna kuřecího, milují ho malí i velcí a navíc je jeho příprava tak snadná. Pustíte se do vaření ještě dnes?
Tyto měsíce si doslova říkají o nějaký příjemně hřejivý pokrm. Uvařte si s naším receptem tradiční čínskou wonton polévku. Wonton knedlíčky jsou všem milovníkům asijské kuchyně dobře známé a vy je teď zvládnete připravit i u vás doma.
S dnešním receptem se vydáme do Íránu. Yazdi cakes jsou v podstatě asijské cupcaky s jedinečnou chutí, snadnou přípravou a těší se velké oblibě nejen při íránských obřadech a ceremoniích. Vyzkoušíte si ho připravit doma?
Posílení imunity je nekonečné a stále aktuální téma. Proč ale neposilovat imunitu chutně? Ideálně třeba s tradiční japonskou miso polévkou, kterou si teď uvaříte i doma, a to s naším receptem. Pusťte se do přípravy třeba hned, ať nemá zima šanci!
Oblíbený indický pokrm, který si snadno a rychle připravíte i doma. Murgh kari, neboli indické kuřecí kari bude i u vás doma chutnat jako v pravé indické restauraci.
Můžete umět ty nejlepší závitky, nikdy to ale nebude dokonalé, pokud si je nebudete mít v čem namáčet. Osvojte si postup přípravy jedinečné vietnamské omáčky Nuoc Cham, bez které by vietnamská kuchyně snad ani nebyla vietnamskou kuchyní.
Yuzu vám určitě představovat nemusíme. Co bychom vám dnes ale představili rádi, je recept, kde yuzu hraje prim. Připravte si kuřecí paličky v yuzu marinádě. Navodí skvělou chuť Asie, zmizí neskutečně rychle a brzy je budete chtít připravovat znovu. Tak hurá do toho.
Milovníci kimchi, zbystřete. Možná to pro vás nebude žádná novinka, ale možná jste o korejské specialitě s názvem Kimchijeon ještě neslyšeli. Kimchi palačinka, někdy také označovaná jako kimchi-jeon se vyrábí především z nakrájeného kimchi, mouky a někdy i jiné zeleniny. Často se přidává i maso a variacím se meze nekladou. Na začátek třeba vyzkoušejte náš recept. Suroviny (4 porce - 8 palačinek): Těsto 1 šálek kimchi, scezené a nakrájené 1/2 šálku šťávy z kimchi 1 šálek mouky 2 vejce ...