Recepty, Strana 9

Jehněčí Korma

Jehněčí Korma Suroviny: 1 kg jehněčího masa na kostičky 4 čajové lžičky olivového oleje 1 cibule, nasekaná 1 červený brambor, oloupaný a na kostky ½ šálku kari koření prášku ½ šálku vody ⅓ šálku kokosového mléka ⅓ konzervy cizrny Postup: Vložte jehněčí maso do misky pokapejte 2 lžičkami olivového oleje, promíchejte. Rozpalte zbývající 2 čajové lžičky olivového oleje v hrnci na mírném ohni. Restujte cibuli 10 až 15 minut, dokud nezměkne. Hrnec odstavte z ohně a přidejte k cibuli b...

Shalgam Masala

Shalgam Masala Suroviny: 2 lžíce rostlinného oleje 1 velká cibule, nasekaná 1 čajová lžička zázvorovo-česnekové pasty 2 malé zelené chilli papričky, nasekané 2 rajčata, nasekaná 1 čajová lžička mletého koriandru 1 čajová lžička mletého kmínu ½ čajové lžičky mleté kurkumy sůl podle chuti 2 šálky oloupaného tuřínu nakrájeného na kostičky ⅔ šálku horké vody 1 čajová lžička hnědého cukru Postup: Na středním ohni rozpalte olej ve velké pánvi. Přidejte cibuli; restujte asi 10 minut....

Kofta Kabobs

Kofta Kabobs Suroviny: 0,5 kg mletého krůtího masa 1 malá cibule, nasekaná najemno 2 stroužky česneku, pasírovaný ¼ šálku nasekaného čerstvého koriandru 1 vejce ¼ lžičky nakrájené zelené chilli papričky ¼ lžičky mletého koriandru ¼ lžičky mleté papriky ¼ lžičky chilli koření v prášku sůl podle chuti Postup: Předehřejte gril na střední teplotu a lehce naolejujte rošt. Smíchejte mleté krůtí maso, cibuli, česnek, koriandr mletý, vejce, chilli papričku, koriandr čerstvý, papri...

Hiya Shiru

Ingredience: 2 čajové lžičky sezamových semínek Půl hrníčku sušených Asijských celých sardinek 2,5 čajové lžičky červené miso pasty 0,5 hrníčku vařící vody 1 balení tofu, nakrájené na kostičky 4 jarní cibulky, najemno nakrájené 1 špetku drcené vločky z červeného pepře   Postup: Na nahřátou pánev na středním plamenu nasypeme sezamová semínka a sušené sardinky. Mícháme dokud nezmizí jejich vůně. Nesmí se spálit a tento proces trvá kolem 2 minut. Poté je dejte do misky a rozdrťte...

Bo luc lac

Bo luc lac Suroviny: 1 kg hovězího masa (svíčková) nakrájeného na kostky 4 lžíce olivového oleje 4 lžíce ústřicové omáčky 8 stroužků česneku, pasírovaný 1 lžíce vína na vaření 1 lžičku + 1 lžíci rybí omáčky 1 lžičku + 1 lžíci mletého černého pepře 1 lžičku sójové omáčky 1 lžíci citrónové šťávy 2 kapky sezamového oleje Postup: Vložte hovězí kostky do mísy. Přidejte 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce ústřicové omáčky, 4 pasírované stroužky česneku, víno, 1 čajovou lžičku rybí omáčky...

Kimchi vejce

Kimchi vejce Suroviny: 2 lžíce rostlinného oleje 1 šálek kimchi (nebo podle chuti) 2 velká vejce (nebo dle potřeby) Postup: Rozpalte olej na pánvi na středním ohni. Vložte kimchi a restujte na rozpáleném oleji asi 2 minuty.  Poté přidejte vejce. Připravujte vejce s kimchi 2 až 3 minuty, dokud vejce neztuhne. Vejce je možné připravit jako sázené vejce nebo jako míchaná vejce. Podávat lze také s nudlemi. ...

Mochi

Mochi Suroviny: 1 šálek slazené pasty z červených fazolí 1 šálek rýžové mouky (mochiko) 1 čajová lžička prášku ze zeleného čaje (matcha) 1 šálek vody ¼ šálku bílého cukru ½ šálku kukuřičného škrobu, na rozválení těsta Postup: Zabalte pastu z červených fazolí do hliníkové fólie a vložte do mrazničky alespoň na 3 hodiny. Rýžovou mouku a prášek ze zeleného čaje důkladně promíchejte ve skleněné nebo keramické misce vhodné pro mikrovlnnou troubu. Přimíchejte vodu a cukr. Rozmíchejte do h...

Chana Masala

Chana Masala Suroviny: 2 lžíce rostlinného oleje 1 čajová lžička kmínu ½ lžičky soli ½ lžičky chilli koření v prášku ½ lžičky citronového pepře 2 rajčata, nasekaná 2 plechovky cizrny 1 lžíce citronové šťávy 1 cibule, nasekaná Postup: Ve velkém hrnci na mírném ohni rozehřejte olej s kmínem. Přidejte sůl, chilli a citronový pepř; dobře promíchejte. Přimíchejte rajčata a jakmile šťáva zhoustne přidejte cizrnu a dobře promíchejte. Přidejte citronovou šťávu a cibuli. Poté s...

Pad Krapow Gai

Pad Krapow Gai Suroviny: ⅓ šálku kuřecího vývaru 1 lžíce ústřicové omáčky 1 lžíce sójové omáčky, nebo podle potřeby 2 čajové lžičky rybí omáčky 1 čajová lžička bílého cukru 1 čajová lžička hnědého cukru 2 lžíce rostlinného oleje 0,5 kg vykostěných kuřecích stehen bez kůže, nasekané na malé kousky ¼ šálku nakrájené cibule šalotky 4 stroužky česneku, pasírovaný 2 lžíce pomleté nebo najemno nakrájené thajské chilli papričky, Serrano papričky nebo feferonky 1 šálek nadrobno nakrájenýc...

Machhere Jhol

Machhere Jhol Suroviny: 2 velká rajčata, hrubě nasekaná 2 čajové lžičky mletého kmínu 1 lžíce mleté kurkumy ½ lžičky soli 2 šálky vody 1 lžíce rostlinného oleje 1 kg rybích filetů, nakrájené na velké kousky ½ čajové lžičky hořčičných semen ½ lžičky semínek kmínu ½ lžičky černého kmínu ¼ lžičky semen fenyklu, lehce drcená ¼ lžičky semen pískavice řecké Postup: Přiveďte rajčata, kmín, kurkumu, sůl a vodu k varu ve velké pánvi (nebo hrnci); snižte teplotu na střední a poduste. R...

Khao Neeo Mamuang

Khao Neeo Mamuang Suroviny: 1 ½ šálku bílé rýže 2 šálky vody 1 ½ šálku kokosového mléka 1 šálek bílého cukru ½ čajové lžičky soli ½ šálku kokosového mléka 1 lžíce bílého cukru ¼ lžičky soli 1 lžíce tapiokového škrobu 3 manga, oloupané a nakrájené 1 lžíce opečených sezamových semínek (volitelné) Postup: Smíchejte rýži a vodu v hrnci a přiveďte k varu. Zakryjte poklicí a snižte teplotu na minimum. Duste 15 až 20 minut, dokud se voda nevstřebá. Zatímco se vaří rýže, smí...

Hovězí se zelím

Suroviny: 2 lžíce rostlinného oleje 4 stroužky česneku, nasekané 1/4 kg mletého hovězího masa ½ malého hlávkového zelí, natrhané 1 červená paprika, nakrájená na proužky 2 lžíce sójové omáčky 1 čajová lžička kukuřičného škrobu ½ šálku studené vody 1 čajová lžičku mletého černého pepře (nebo podle chuti) 1 špetka soli (nebo podle chuti) Postup: Rozpalte olej ve wok pánvi na středně vysokou teplotu. Restujte česnek asi 5 sekund a poté přidejte hovězí maso. Smažte 5 až 7 minut, dokud...

Khamiri

Khamiri Suroviny: 1 ¼ šálku hladké mouky (nebo více podle potřeby) 1 prášek do pečiva Špetka soli 1 šálek plnotučného řeckého jogurtu Postup: Smíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva a sůl. Poté do směsi přidejte řecký jogurt a míchejte, dokud se nespojí. Těsto prohněťte dohladka. Rozdělte na 8 stejných kusů a vytvořte hrubší placičky. Připravte nepřilnavou pánev (v případě potřeby vymažte tukem). Rozehřejte na střední teplotu a opečte jednotlivé placičky po dobu 2 až 4 minut z ...

Kheer

Kheer Suroviny: ½ šálku neuvařené bílé rýže 2 litry mléka 1 ½ šálku bílého cukru 4 lusky kardamomu 2 čajové lžičky růžové vody ¼ šálek najemno nasekaných mandlí Postup: Nechte rýži namočit do vody cca na 1 hodinu. Poté rýži zbavte vody a vložte do velké pánve. Zalijte mlékem a vařte na mírném ohni za občasného míchání cca 50 minut do měkka. Přidejte cukr a kardamom a vařte dalších 20 minut. Odstavte z ohně a přimíchejte růžovou vodu. Podávejte posypané mandlemi. ...

Smažená rýže s vepřovým

Smažená rýže s vepřovým Suroviny: 1 lžíce másla Vepřové maso (mleté nebo nakrájené na kousky) ¼ šálku nakrájené mrkve ¼ šálku nakrájené brokolice 1 jarní cibulka, nasekaná 1 vejce 1 šálek vařené rýže ¼ hrnku mraženého hrášku 1 ½ lžíce sójové omáčky ⅛ čajové lžičky česneku v prášku ⅛ čajové lžičky mletého zázvoru  Postup: Roztavte máslo ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni. Restujte vepřové, mrkev, brokolici, hrášek a jarní cibulku na másle po dobu 7 až 10 minut....

Chop Suey

Chop Suey Suroviny: ¼ šálku tuku na pečení (ztužený) 1 ½ šálku kuřecích prsou na kostičky 1 šálek nakrájené cibule 1 šálek nakrájeného celeru 1 šálek nakrájené mrkve Další zelenina dle chuti (v témže poměru) 1 šálek horké vody 1 čajová lžička soli ⅛ lžička mletého černého pepře 1 plechovka fazolových klíčků ⅓ šálku studené vody 2 lžíce kukuřičného škrobu 2 čajové lžičky sójové omáčky 1 čajová lžička cukru Postup: Rozpusťte tuk ve velké, hluboké pánvi. Kuřecí maso opečte, při...

Saag Paneer

Saag Paneer Suroviny: 2 svazky špenátu, nahrubo nasekané 1 svazek listů pískavice, nahrubo nasekané 1 lžíce řepkového oleje 100 g paneer sýru, nakrájený na kousky (indický tvrdý sýr) 2 lžíce řepkového oleje 1 čajová lžička kmínu 1 cibule, nasekaná na tenké plátky 1 čajová lžička strouhaného čerstvého kořene zázvoru 3 stroužky česneku, pasírované 1 rajče, nakrájené na kostičky 2 čajové lžičky garam masaly ½ čajové lžičky mleté kurkumy ½ čajové lžičky kajenského pepře ½ šálku smet...

Jehněčí Korma

Jehněčí Korma Suroviny: 1 kg jehněčího masa na kostičky 4 čajové lžičky olivového oleje 1 cibule, nasekaná 1 červený brambor, oloupaný a nakrájený na kostky ½ šálku kari v prášku ½ šálku vody ⅓ šálku kokosového mléka ⅓ šálku cizrny z konzervy Postup: Vložte jehněčí maso do misky a pokapejte 2 čajovými lžičkami olivového oleje; zamíchejte. Rozpalte zbývající 2 čajové lžičky olivového oleje na pánvi na mírném ohni. Vložte cibuli a pražte 10 až 15 minut, dokud nezměkne. Pánev o...

Cassava dort

Cassava dort Suroviny: 2 šálky nastrouhaného, oloupaného manioku (cassavy) 2 vejce, rozšlehaná 1 plechovka odpařeného mléka 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka 1 plechovka kokosového mléka Postup: Předehřejte troubu na 175 °C. Manioku, vejce, odpařené mléko, slazené kondenzované mléko a kokosové mléko společně promíchejte v misce a nalijte do pekáče. Pečte v předehřáté troubě po dobu 1 hodiny. Můžete zapnout funkci grilování na 2-3 minuty, aby povrch dortu zhnědnul. Pře...

Mulligatawny polévka

Mulligatawny polévka Suroviny: ½ šálku nakrájené cibule 2 stonky celeru, nasekané 1 mrkev, nakrájená ¼ šálku másla 1 ½ lžíce polohrubé mouky 1 ½ čajové lžičky kari koření v prášku 4 šálky kuřecího vývaru ½ jablka, nasekaného ¼ šálku bílé rýže 1 kuřecí prso bez kosti, nakrájené na kostky sůl podle chuti mletý černý pepř podle chuti 1 špetku sušeného tymiánu ½ šálku smetany   Postup: Cibuli, celer, mrkev a máslo orestujte ve velkém hrnci na polévku. Přidejte mouku a kari...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz