Znáte Massaman Curry? Patří mezi nejjednodušší a nejlahodnější thajská kari jídla. S kuřecím masem a bramborami vařenými v sladké, mírně pikantní omáčce je to doslova exploze chutí, kterou si s naším receptem můžete připravit i u vás doma.
Suroviny:
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 3 lžíce curry pasty
- kousek namletého zázvoru
- 0,5 kg nakrájených kuřecích prsou
- 3 lžíce třtinového cukru
- 3 lžíce rybí omáčky
- 1/3 šálku arašídového másla
- 3 šálky oloupaných brambor nakrájených na kostičky
- 400ml kokosového mléka
- 3 lžíce čerstvé limetkové šťávy
Postup:
Ve velkém hrnci rozehřejte rostlinný olej, přimíchejte kari pastu a zázvor, poté vařte asi 2 minuty. Následně přidejte kuřecí maso a smažte asi 3 minuty dokud nezmění barvu.
Přidejte třtinový cukr, rybí omáčku, tamarind pastu, arašídové máslo, brambory a kokosové mléko. Přiveďte k varu a vařte asi 20 minut dokud nebudou brambory hotové. Poté sundejte pokličku přidejte limetkovou šťávu a nakonec vařte ještě 5 minut. Podávejte s vařenou rýží.