Může být něco víc thajského, než kokosová polévka? Tuhle jsme si oblíbili my a chceme se s vámi podělit o recept, který se snadno stane nedílnou součástí vaší domácí kuchařky.
Suroviny (8 porcí):
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 stonek čerstvé citronové trávy, namletý
- 2 lžičky červené kari pasty
- 4 šálky kuřecího vývaru
- 3 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 400 ml kokosového mléka
- 200 g hub shiitake nakrájených na plátky
- 400 g středních krevet, oloupaných
- 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
- 1/4 šálku čerstvého nasekaného koriandru
Postup:
V hrnci rozehřejte olej na středním stupni. Přidejte zázvor, citronovou trávu a kari pastu a míchejte v rozehřátém oleji 1 minutu. Směs za stálého míchání pomalu zalévejte kuřecím vývarem. Vmíchejte rybí omáčku a hnědý cukr, duste 15 minut. Vmíchejte kokosové mléko a houby, vařte a míchejte, dokud houby nezměknou, asi 5 minut. Přidejte krevety, vařte, dokud nebudou průsvitné, asi 5 minut. Vmíchejte limetkovou šťávu, dochuťte solí, ozdobte koriandrem.
Tip: Místo krevet zkuste použít tofu.