Thajský černý rýžový pudink

Tento recept je tak prostý, že se skoro připraví sám. Stačí jen pár ingrediencí, trocha vaření, trocha míchání a sladká pochoutka známá jako Thai Sticky Black Rice Pudding je na světě. Podle ingrediencí byste určitě neřekli, že zmizí během pár minut a zůstane z něj jen poslední lžíce k olíznutí.

Suroviny (4 porce):

  • 3 a půl šálku vody
  • 1 šálek černé rýže
  • 3/4 lžičky soli
  • 1 šálek neslazeného kokosového mléka
  • půl šálku bílého cukru
  • ovoce dle chuti na ozdobu

Postup:

V hrnci smíchejte vodu, černou rýži a sůl. Přiveďte k varu. Snižte teplotu, zakryjte a duste 40 minut.

Přidejte kokosové mléko a cukr. Přiveďte znovu k varu. Snižte teplotu a vařte odkryté, dokud rýže nezíská lepivou konzistenci, asi 30 minut.

Nechte vychladnout, promíchejte, dle chuti ozdobte ovocem a podávejte.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz