Proč spoléhat na kapra, když milujeme Asii? Připravte si třeba i ve svátek rybu docela jinak. Vyzkoušejte s naším receptem tilápii na thajský způsob a zaveďte tak novou tradici.
Suroviny (4 porce):
- půl šálku kokosového mléka
- 6 celých mandlí
- 2 lžíce cibule, nakrájené
- 1 lžička mletého zázvoru
- půl lžičky mleté kurkumy
- 1 lžička čerstvé citronové trávy, nasekané
- čtvrt lžičky soli
- 4 filety tilápie
- sůl a pepř dle chuti
- půl lžičky vloček červené papriky nebo dle chuti
Postup:
V kuchyňském robotu nebo mixéru smíchejte kokosové mléko, mandle, cibuli, zázvor, kurkumu, citronovou trávu a čtvrt lžičky soli. Mixujte do hladka.
Rozpalte nepřilnavou pánev na středně vysokou teplotu. Filety osolte a opepřete a vložte do pánve. Přelijte připravenou směsí a posypte vločkami červené papriky.
Snižte teplotu, přikryjte pánev pokličkou a vařte cca 15 min dokud není ryba hotová a omáčka nezhoustne.