Tilápie po thajsku

Proč spoléhat na kapra, když milujeme Asii? Připravte si třeba i ve svátek rybu docela jinak. Vyzkoušejte s naším receptem tilápii na thajský způsob a zaveďte tak novou tradici.

Suroviny (4 porce):

  • půl šálku kokosového mléka
  • 6 celých mandlí
  • 2 lžíce cibule, nakrájené
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • půl lžičky mleté kurkumy
  • 1 lžička čerstvé citronové trávy, nasekané
  • čtvrt lžičky soli
  • 4 filety tilápie
  • sůl a pepř dle chuti
  • půl lžičky vloček červené papriky nebo dle chuti

Postup:

V kuchyňském robotu nebo mixéru smíchejte kokosové mléko, mandle, cibuli, zázvor, kurkumu, citronovou trávu a čtvrt lžičky soli. Mixujte do hladka.

Rozpalte nepřilnavou pánev na středně vysokou teplotu. Filety osolte a opepřete a vložte do pánve. Přelijte připravenou směsí a posypte vločkami červené papriky. 

Snižte teplotu, přikryjte pánev pokličkou a vařte cca 15 min dokud není ryba hotová a omáčka nezhoustne.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz