Tofu Hiyayakko

Kouzlo asijské kuchyně tkví i v tom, že téměř všechna jídla se dají připravit ve vegetariánské verzi. Tofu zde má rozhodně své místo. Některé recepty jsou ale na tofu postavené primárně, třeba jako tento. Vyzkoušejte netradiční pokrm skrytý pod názvem Tofu Hiyayakko. Podává se jako předkrm, příloha nebo i samotné hlavní jídlo, protože někdy prostě jen malá porce nestačí. 

Suroviny (1 porce):

  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky granulovaného dashi
  • 1/2 lžičky vody
  • 1/4 balení hedvábného tofu
  • 1 a 1/2 lžičky nastrouhaného zázvoru
  • 1/4 lžičky na tenké plátky nakrájené zelené cibulky
  • 1 špetka bonito hoblin (sušené rybí vločky)
  • 1 špetka pražených sezamových semínek

Postup:

Smíchejte sójovou omáčku, cukr, dashi a vodu v misce.  Tofu dejte na malý talíř a položte na něj zázvor, zelenou cibulku a hobliny bonito. Přelijte sójovou směsí a posypte sezamovými semínky.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz