Máte chuť na exotickou polévku plnou chuti a vůně? Vyzkoušejte recept na tradiční thajskou Tom Ka Kai polévku! S naším jednoduchým návodem ji snadno připravíte i doma.
Suroviny:
• 300 g kuřecích prsou
• 0,5 l kokosového mléka
• 3 lžíce Tom Ka pasty
• 1 plechovka slaměných hub
• ústřicová omáčka
• 2 lžíce rybí omáčky
• lžíce cukru
• jarní cibulka
• čerstvý koriandr
Příprava:
Nakrájené kuřecí maso naložíme na hodinu do ústřicové omáčky. Malé množství kokosového mléka necháme rozehřát v hrnci a rozmícháme v něm Tom Ka pastu.
Poté dolijeme zbytek mléka a přidáme trochu vody. Přidáme na čtvrtky pokrájené houby, kousky masa a nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Vše povaříme. Na závěr polévku dochutíme rybí omáčkou, cukrem, jarní cibulkou a listy koriandru.