Trhané hovězí (na tacos)
Suroviny:
- 1,25 kg hovězí pečeně (kýty)
- ½ cibule, nasekaná
- ½ šálku hnědého cukru
- 1/3 šálku sójové omáčky
- 10 stroužků česneku
- 1 jalapeno paprička, nasekaná
- 1 kousek nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru
- 2 lžíce kořeněného rýžového octa
- 1 lžíce sezamového oleje
- sůl a mletý pepř na dochucení
- kukuřičné tortilly (dle potřeby)
Postup:
Vložte maso do hrnce pro pomalé vaření a pečení, tzv. pomalý hrnec. Přidejte cibuli, hnědý cukr, sójovou omáčku, česnek, jalapeno papričku, kořen zázvoru, rýžový ocet, sezamový olej, sůl a pepř.
Vařte na vysoké teplotě po dobu cca 8 hodin (nebo na nízké teplotě po dobu 10 hodin). Hotové maso natrhejte vidličkou.
Maso je připraveno pro servírování v tortille.