Japonský pečený dort

Japonský pečený dort

Suroviny:

  • 1 balení smetanového sýra na kostičky
  • ½ šálku mléka
  • 3 lžíce nesoleného másla
  • 10 lžící polohrubé mouky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 6 žloutků
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 6 bílků
  • ¼ lžičky prášku do pečiva
  • ⅛ lžičky soli
  • 10 lžící cukru moučky

Postup:

Předehřejte troubu na 165 °C. Lehce vymažte na formu dort nebo vyložte pečícím papírem.

Vložte smetanový sýr a mléko do misky, nechte namočené po dobu 20 minut.

Smetanový sýr s mlékem a máslem rozehřejte ve dvojitém hrnci na vroucí vodě), často míchejte, dokud se směs nerozpustí, asi 5 minut. Odstraňte z tepla a úplně nechce zchladnout alespoň 15 minut.

Mouku a kukuřičný škrob společně prosejte do smetanové sýrové směsi; dobře promíchejte. Přidejte žloutky a citronovou šťávu a opět promíchejte.

Rozšlehejte vaječný bílek, prášek do pečiva a sůl společně v samostatné misce pomocí elektrického mixéru do pěny; přidejte cukr. Pokračujte v mixování, dokud se nevytvoří pěna.

Směs smetanového sýra přidejte do směsi vaječných bílků, dobře promíchejte. Nalijte do připravené formy. Umístěte ji dovnitř větší zapékací misky a naplňte ji vodou (okolo formy, asi do poloviny).

Pečte v předehřáté troubě asi 1 hodinu 10 minut, dokud není tvarohový koláč nahoře zlatohnědý. Vypněte troubu a nechte koláč v troubě dojít s pootevřenými dveřmi po dobu 1 hodiny. Servírujte plně vychlazený.

tvarohový dort_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz