Vejce s brambory
Suroviny:
- 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 2 cibule, nasekané
- 3 rajčata, na čtvrtky
- 2 zelené chilli papričky
- 2 lžičky česnekové pasty
- 2 lžičky zázvorové pasty
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička garam masaly
- ½ lžičky mleté kurkumy
- ½ lžičky kajenského pepře
- špetka soli (nebo dle chuti)
- 2 šálky vody
- 1 velký brambor - vařený, loupaný a nakrájený na kostičky
- 6 natvrdo vařených vajec, na čtvrtky
- 2 polévkové lžíce nasekaného čerstvého koriandru
Postup:
Rozpalte polévkovou lžíci oleje v pánvi na mírné teplo. Přidejte cibuli a restujte asi 5 minut až zprůsvitní. Snižte teplotu na středně nízkou a nechte dalších o 10 minut.
Dejte smaženou cibuli do mísy, přidejte rajčata a zelené chilli papričky a rozmixujte do hladké pasty.
Rozpalte zbývající 2 polévkové lžíce oleje v pánvi na střední teplotu. Přidejte cibulovou směs. Restujte asi 2 až 3 minuty. Přidejte česnekovou pastu, zázvorovou pastu, koriandr, kmín, garam masalu, kurkumu, kajenský pepř a sůl. Restujte asi 5 minut.
Do pánve přilejte vodu a přiveďte omáčku k varu. Přidejte kostky brambor a vejce. Snižte teplotu na minimum a duste asi 10 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.
Před podáváním ozdobte koriandrem.