Znáte tento filipínský pokrm? Pokud vás zaujal a chcete si ho vychutnat i ve své kuchyni, připravili jsme pro vás podrobný recept. Tak neváhejte a ponořte se do světa chutí, které vás naprosto nadchnou.
Suroviny:
- 1 kg vepřových kostí
- 1 kg vepřového masa, na kousky
- 2 litry vody na zalití
- 1 polévková lžíce soli
- 1 a ½ cibule na čtvrtky
- 2 rajčata na čtvrtky
- 1 taro kořen, oloupaný (dle volby) a nakrájený na velké kousky
- ½ šálku čerstvé citronové šťávy
- 2 polévkové lžíce rybí omáčky
- 0,5 kg čínského zelí, nasekané
- 1 velký pórek, nasekaný
- 5 kusů krevet
Postup:
Kosti a vepřové kousky vložte do hrnce s vodou. Přidejte sůl a přiveďte k varu, odstraňte tuk z povrchu vývaru. Snižte teplotu, přidejte cibuli, rajčata a taro. Vařte 30 až 40 minut, dokud není vepřové maso velmi jemné.
Do vývaru zamíchejte citronovou šťávu a rybí omáčku. Pokračujte ve vaření asi 15 minut. Přidejte čínské zelí, pórek a krevety. Zakryjte pokličkou, snižte teplotu a duste asi 10 dalších minut.