Čas na červené zelí a vietnamský recept. Dnes budeme vařit velmi zlehka, přesto ostře a hlavně po asijsku. Připravte si s námi Vietnamese Beef and Red Cabbage Bowl a vyzkoušejte tak zase něco úplně nového.
Suroviny (4 porce):
- 1 hlávka červeného zelí
- 1 červená cibule
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 450 g mletého hovězího masa
- 1 červená chilli paprička, nakrájená na tenké plátky
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžička soli
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička hnědého cukru
- půl lžičky nastrouhané limetkové kůry
- půl šálku nasekaného čerstvého koriandru
- čtvrt šálku nasekané čerstvé máty
- 1 limetka, nakrájená na měsíčky
Postup:
Zelí nakrájejte na tenké plátky. Dejte do mísy. Půlku červené cibule nakrájejte na tenké proužky, druhou půlku nakrájejte najemno.
V pánvi zahřejte na střední teplotě lžíci rostlinného oleje. Přidejte najemno nakrájenou cibuli, mleté hovězí maso, chilli papričku, papriku a sůl. Smažte za občasného míchání dokud maso nezhnědne a nebude drobivé, cca 5 až 7 minut.
Zbylý olej, limetkovou šťávu, rybí omáčku, hnědý cukr a limetkovou kůru prošlehejte v misce. Vmíchejte do směsi v pánvi a dobře promíchejte.
Teplou směs přidejte do mísy k nakrájenému zelí. Ozdobte zbylou cibulí, mátou a koriandrem. Podávejte s měsíčky limetky.