Zchladit se, jakkoliv. Klidně i „po asijsku“. Vietnamská káva je proslulá, zkoušeli jste ale její ledovou verzi? Abyste dlouze nemuseli vymýšlet, jak na to, nahlédněte do našeho dnešního „receptu“ a během chvilky si můžete užívat lahodné osvěžení.
Suroviny (4 porce):
- 4 šálky vody
- půl šálku tmavě pražených kávových zrn
- půl šálku slazeného kondenzovaného mléka
- 16 kostek ledu
Postup:
Uvařte kávu, podle Vámi preferovaného postupu vaření kávy. Do každého ze 4 šálku přidejte 2 lžíce slazeného kondenzovaného mléka. Přidejte čerstvou horkou kávu a zamíchejte.
Ke každému šálku kávy servírujte vysokou sklenici se 4 kostkami ledu a lžíci s dlouhou rukojetí. Kostky ledu přelijte horkou kávou a zamíchejte lžící.