Vietnamské Pho vám určitě představovat nemusíme. Možná ale nevíte, jak si ho připravit doma. Dneska se to tedy dozvíte a můžete to s naším receptem hned vyzkoušet.
Suroviny (6 porcí):
- 4 litry hovězího vývaru
- 1 velká cibule nakrájená na kroužky
- 6 plátku z čerstvého zázvoru
- 1 citronová tráva
- 1 celá skořice
- 1 lžička celého černého pepře
- 0,5 kg hovězí svíčkové na tenké plátky
- 250 g fazolových klíčků
- 1 šálek čerstvé bazalky
- 1 šálek čerstvé máty
- 1 šálek lístků koriandru
- 3 čerstvé papričky jalapeno nakrájené na kroužky
- 2 limety nakrájené na klíny
- 200 g až 250 g rýžových nudlí
- 1/2 lžíce hoisin omáčky
- 1 lžička pikantní omáčky
- 3 lžíce rybí omáčky
Postup:
Ve velkém hrnci na polévku smíchejte vývar, cibuli, zázvor, citronovou trávu, skořici a pepř. Přiveďte k varu, snižte teplotu a přikryjte. Vařte 1 hodinu.
Připravte rýžové nudle podle návodu na obale a nechte stranou.
Do hlubokého talíře nebo misky kam budete polévku servírovat vložte: fazolové klíčky, koriandr, mátu, bazalku, chilli a limetku. Následně porci připravených rýžových nudlí a nakonec pár plátku hovězího syrového masa na tenké plátky. Zalijte vroucí polévkou a můžete servírovat. Vše si dochutíte připravenou kombinací hoisin, pikantní a rybí omáčky.