Že vás sendvič nemůže překvapit? Tak to jste nejspíš ještě neměli tu čest s jeho vietnamskou verzí.
Suroviny (4 porce):
- 4 kousky vepřového karé
- 4 francouzské bagety, podélně rozkrojené
- 4 lžičky majonézy nebo dle chuti
- 1 lžíce chilli omáčky s česnekem nebo dle chuti
- 1/4 šálku čerstvé limetkové šťávy
- 1 červená cibule, nakrájená na kolečka
- 1 salátová okurka, oloupaná a nakrájená podélně na tenké plátky
- 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
Předehřejte troubu - nastavení na gril. Maso dejte na grilovací pánev a vložte do trouby pod gril. Grilujte 3 minuty z jedné strany, pak maso otočte a grilujte další 3 minuty nebo dokud není hotové.
Rozkrojené bagety potřete majonézou, každý kousek ugrilovaného masa rozkrojte na dva díly. Do jedné části bagety vložte dva kousky masa. Maso potřete chilli omáčkou, pokapejte limetkovou šťávou, přidejte kolečka cibule, okurku a koriandr. Dochuťte solí a pepřem a ještě jednou pokapejte limetkovou šťávou. Přiklopte druhou částí rozkrojené bagety.