Když jednou propadnete salátu Wakame, každá porce je málo. Neobjednávejte si malé porce na příděl, udělejte si ho sami a třeba celou mísu. S naším receptem si budete pochutnávat vždy, když vás napadne.
Suroviny (2 porce):
- 100 g sušené mořské řasy wakame
- 6 lžic sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- 2 lžíce rýžového vína mirin
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru
- 1 lžička utřeného česneku
- 1 lžíce sezamového oleje z pražených semen
- půl lžičky vloček červeného chilli
- 2 baby okurky nakrájené na tenké plátky
- sezamová semínka - bílá, černá
Postup:
Rehydratujte řasu - dejte ji do misky a zalijte vodou, nechte působit cca 10 minut.
Mezi tím připravte dresink. V misce prošlehejte sójovou omáčku, rýžový ocet, mirin, cukr, zázvor, česnek, sezamový olej a vločky chilli papriky. Dejte stranou.
Sceďte řasu a dobře ji propláchněte vodou. Nechte důkladně okapat, případně vodu z řasy vymačkejte. Pokud nemáte řasu nakrájenou na proužky, nakrájejte ji.
Do mísy s dresinkem přidejte řasu, nakrájenou okurku a sezamová semínka. Dobře promíchejte.
Misku zakryjte a dejte salát odležet do lednice na cca 0,5 až 1 hodinu.
Před podáváním ozdobte sezamovými semínky.