Tyto měsíce si doslova říkají o nějaký příjemně hřejivý pokrm. Uvařte si s naším receptem tradiční čínskou wonton polévku. Wonton knedlíčky jsou všem milovníkům asijské kuchyně dobře známé a vy je teď zvládnete připravit i u vás doma.
Suroviny (8 porcí):
- 250 g vepřové panenky, nakrájené na malé kousky
- 50 g loupaných krevet, jemně nasekaných
- 1 lžička hnědého cukru
- 1 lžíce rýžového vína
- 1 lžíce světlé sójové omáčky
- 1 lžička jemně nasekané zelené cibule
- 1 lžička čerstvého zázvoru, jemně nasekaného
- 24 ks čtverečků wonton těsta
- 3 hrnky kuřecího vývaru
- zelená cibulka, nakrájená
Postup:
Ve velké míse smíchejte vepřové maso, krevety, cukr, víno, sójovou omáčku, cibuli a zázvor. Dobře promíchejte a nechte 25 až 30 minut stát.
Doprostřed čtverečku těsta umístěte asi jednu čajovou lžičku náplně. Navlhčete všechny 4 okraje těsta vodou. Poté přeložte těsto přes náplň tak, abyste vytvořili trojúhelník. Pevně přitiskněte okraje. Dva protilehlé vrcholy navlhčete vodou, spojte k sobě a přitlačte. Pokračujte, dokud nenaplníte všechny čtverce.
Kuřecí vývar přiveďte k varu. Vhoďte připravené wonton knedlíčky a vařte 5 minut. Ozdobte nakrájenou zelenou cibulkou a podávejte.