S dnešním receptem opět vsadíme na kuře. Mezi méně známé asijské podoby patří Yakisoba Chicken. Své kořeny má v Japonsku, kde patří mezi jedno z nejoblíbenějších. Vyzkoušejte i vy tento jednoduchý nudlový pokrm a přidejte tak další obměnu do vašeho jídelníčku.
Suroviny:
- 1/2 čajové lžičky sezamového oleje
- 1 polévková lžíce řepkového oleje
- 2 polévkové lžíce chilli pasty
- 2 stroužky nasekaného česneku
- 4 kuřecí prsa bez kůže nakrájené na tenké plátky
- 1/2 šálku sójové omáčky
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 1/2 hrubě nasekaného zelí
- 2 hrubě nasekané mrkve
- nudle
Postup:
Ve velké pánvi smíchejte sezamový a řepkový olej, přidejte chilli pastu a smíchejte dohromady, poté přidejte česnek a smažte asi 30 sekund, následně vložte nakrájená kuřecí prsa a nalijte do pánve sójovou omáčku, smažte asi 5 minut dokud nebude kuře hotové. Odstraňte směs z pánve, odložte stranou a udržujte v teple.
Do vyprázdněné pánve dejte cibuli, zelí a mrkev - míchejte dokud zelí nezačne vadnout asi 2-3 minuty, poté do pánve zpátky vlijte již hotovou směs a přidejte vařené nudle, vše pořádně promíchejte a můžete servírovat.