Yazdi cakes

S dnešním receptem se vydáme do Íránu. Yazdi cakes jsou v podstatě asijské cupcaky s jedinečnou chutí, snadnou přípravou a těší se velké oblibě nejen při íránských obřadech a ceremoniích. Vyzkoušíte si ho připravit doma?

Suroviny (24 kusů):

  • 2 šálky polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 4 vejce
  • 1 a ¼ šálku bílého cukru
  • 1 a ½ šálku másla
  • 1 šálek bílého jogurtu
  • 1 a ½ čajové lžičky mletého kardamomu
  • 1 polévková lžíce růžové vody (růžové aroma)
  • ½ šálku nasekaných mandlí
  • 1 a ½ lžíce nasekaných pistáciových ořechů

Postup:
Předehřejte troubu na 175°C. Prosejte mouku a prášek do pečiva do misky a dejte stranou. Vymažte muffinové košíčky. Budete potřebovat 24 košíčků.

Smíchejte vejce a cukr ve velké žáruvzdorné misce a položte na pánev s vařící vodou. Směs šlehejte metličkou nebo šlehačem do zhoustnutí, asi 8 minut. Stáhněte z tepla a pokračujte ve šlehání dokud směs nevychladne (asi 10 minut). Přidejte do vyšlehané směsi máslo, jogurt, kardamom a růžovou vodu. Vše promíchejte. Přimíchejte mouku s práškem do pečiva a mandle. Směsí naplňte připravené košíčky asi do 3/4. Posypejte nasekanými pistáciovými ořechy.

Pečte v předehřáté troubě 25 až 30 minut, do zlatohněda.

Podávejte s horkým čajem nebo kávou.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz