Zaru Soba

Japonská nudlová studená polévka skvěle zasytí i osvěží a není nijak náročná na přípravu. Pokud navíc patříte mezi milovníky soba nudlí, bude pro vás tahle záležitost přímo neodolatelná.

Suroviny (4 porce):

  • 1 balení (cca 250 g) soba nudlí
  • 1 šálek připraveného vývaru dashi
  • čtvrt šálku sójové omáčky
  • 2 lžíce vína mirin
  • čtvrt lžičky bílého cukru
  • půl šálku nakrájené zelené cibulky
  • 1 list nori (mořská řasa), nastříhaná na tenké proužky
  • wasabi dle chuti

Postup:

Soba nudle uvařte podle návodu. Propláchněte pod tekoucí vodou. Nudle ochlaďte v ledové vodě po dobu 30 sekund. 

Smíchejte dashi, sójovou omáčku, mirin a bílý cukr v malém hrnci, přiveďte k varu. Odstraňte z tepla a ochlaďte na pokojovou teplotu, asi 25 minut.

Pro podávání nudlí položte na jednotlivé talíře bambusová síta nebo podložky. Na každou podložku položte jednu porci nudlí soba a ozdobte řasou nori. Ke každé porci nudlí připravte v samostatném šálku omáčku k namáčení a na talířku zelenou cibulku a wasabi.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz