Čím je ten salát v asijské restauraci zalitý? Tak skvěle chutná, ale ingredience v dresingu ne a ne rozeznat. Máme tu odpověď na vaši otázku. Dejte zelenině asijský šmrnc s tradičním japonským salátovým dresinkem a připravte si ho doma s naším receptem.
Suroviny:
- půl šálku nasekané cibule
- půl šálku arašídového oleje
- 1/3 šálku rýžového octa
- 2 lžíce vody
- 2 lžíce nasekaného čerstvého zázvoru
- 2 lžíce nasekaného celeru
- 2 lžíce kečupu
- 4 lžičky sójové omáčky
- 2 lžičky bílého cukru
- 2 lžičky citronové šťávy
- půl lžičky nasekaného česneku
- půl lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
Postup:
V mixéru smíchejte nasekanou cibuli, arašídový olej, rýžový ocet, vodu, zázvor, celer, kečup, sójovou omáčku, cukr, citronovou šťávu, česnek, sůl a pepř. Mixujte při vysoké rychlosti asi 30 sekund nebo dokud nejsou všechny ingredience dobře propojené.