I žebírka se dají připravit na mnoho způsobů a i v tomto případě vám přinášíme asijskou podobu. Dnešní recept je na vepřová žebírka na čínský způsob a je jednoduchý, přesto nesmírně chutný a s nezaměnitelným asijským podpisem.
Suroviny (2 porce):
- 3 lžíce omáčky hoisin
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sake
- 1 lžička rýžového octa
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru
- půl lžičky nastrouhaného čerstvého česneku
- 1/4 lžičky koření pěti vůní
- 0,5 kg vepřových žebírek
Postup:
Smíchejte hoisin omáčku, kečup, med, sójovou omáčku, saké, rýžový ocet, citronovou šťávu, zázvor, česnek a koření pěti vůní v mělké skleněné misce. Vložte žebra do misky a obalte marinádou. Zakryjte a marinujte v lednici 2 hodiny nebo přes noc.
Předehřejte troubu na 165°C. Naplňte plech dostatečným množstvím vody tak, aby bylo pokryté dno. Na plech dejte rošt, na rošt položte žebra.
Pečte v předehřáté troubě 40 minut, každých 10 minut žebra otočte a potřete marinádou. Veškerou zbývající marinádu zlikvidujte.