Žebírka na čínský způsob

I žebírka se dají připravit na mnoho způsobů a i v tomto případě vám přinášíme asijskou podobu. Dnešní recept je na vepřová žebírka na čínský způsob a je jednoduchý, přesto nesmírně chutný a s nezaměnitelným asijským podpisem. 

Suroviny (2 porce):

  • 3 lžíce omáčky hoisin
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sake
  • 1 lžička rýžového octa
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru
  • půl lžičky nastrouhaného čerstvého česneku
  • 1/4 lžičky koření pěti vůní
  • 0,5 kg vepřových žebírek

Postup:

Smíchejte hoisin omáčku, kečup, med, sójovou omáčku, saké, rýžový ocet, citronovou šťávu, zázvor, česnek a koření pěti vůní v mělké skleněné misce. Vložte žebra do misky a obalte marinádou. Zakryjte a marinujte v lednici 2 hodiny nebo přes noc.

Předehřejte troubu na 165°C. Naplňte plech dostatečným množstvím vody tak, aby bylo pokryté dno. Na plech dejte rošt, na rošt položte žebra. 

Pečte v předehřáté troubě 40 minut, každých 10 minut žebra otočte a potřete marinádou. Veškerou zbývající marinádu zlikvidujte.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz