Chutně, asijsky, bez masa. S nudlemi a zeleninou, přesně tak si dnes společně můžeme uvařit. Náš recept dnes přináší chod s názvem Lo Mein. Obnáší nějaké to krájení, což si zelenina většinou žádá a pak už jen pár kulinářských kouzel a skvělý pokrm je na světě
Suroviny (4 porce):
- 250 g nudlí, uvařených
- 1/4 šálku rostlinného oleje
- 2 šálky čerstvých nakrájených hub
- 1 cibule, nakrájená
- 1 šálek nastrouhané mrkve
- půl šálku nakrájené červené papriky
- 2 stroužky česneku, utřené
- 2 šálky fazolových klíčků
- půl šálku nakrájené zelené cibulky
- 1 hrnek kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1/4 šálku hoisin omáčky
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 1/4 lžičky kari
Postup:
Ve woku rozpalte rostlinný olej, přidejte houby, mrkev, papriku, cibuli a česnek. Za stálého míchání restujte do měkka. Přidejte fazolové klíčky a zelenou cibulku. Smažte cca 1 minutu.
Smíchejte v misce vývar a kukuřičný škrob, vlijte do wok pánve. Nakonec vmíchejte hoisin omáčku, sójovou omáčku, med, zázvor, kajenský pepř a kari. Směs za stálého míchání vařte dokud nezhoustne.
Přidejte uvařené nudle, důkladně promíchejte a můžete servírovat.