Hledáte tipy ze své oblíbené asijské kuchyně? Vsaďte na japonský zelný salát! Hodí se témeř ke všemu, dá se připodobnit k oblíbenému coleslawu, ale svůj asijský původ rozhodně nezapře. Připravte si ho doma a uvidíte sami, jestli se do něj taky zamilujete.
Suroviny:
- půlka hlávky zelí, zbavená košťálu a nakrájená
- svazek zelené cibule, nakrájené na tenké plátky
- 1 šálek mandlových plátků
- 1/4 šálku pražených sezamových semínek
Zálivka:
- 3 lžíce sezamového oleje
- 3 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce bílého cukru
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru
- 1 lžička soli
- 1 lžička černého pepře
Postup:
V míse smíchejte zelí, cibulku, mandle a sezamová semínka.
Připravte dresink - v malé misce šlehejte sezamový olej, ocet, cukr, česnek, zázvor, sůl a pepř, dokud se cukr nerozpustí.
Připravenou směs přelijte dresinkem, dobře promíchejte.