Tapioková mouka 400 g
Kód: 13252Detailní popis produktu
Tapioka je škrob získávaný z oddenku manioku, který nám nejblíže může připomínat například batáty nebo brambory.
Tapiokovou moukou lze nahradit u nás běžně užívanou pšeničnou mouku, což ocení zejména lidé trpící celiakií. Mouka se hodí jako adekvátní náhrada pro výrobu pečiva v bezlepkové dietě. Používá se pro přípravu sladkých i slaných těst, k zahušťování omáček a jiných pokrmů, může rovněž nahradit vaječný bílek.
Tapiokový škrob má jedinečné expanzní (zvětšuje objem) vlastnosti, které se mohou uplatnit při pečení a smažení pekařských výrobků. Pro zvýšení objemu u chleba je vhodný přídavek ¼ – ½ šálku tapiokového škrobu, při použití rýžové mouky je nejvhodnější náhrada ¾ šálku rýžové mouky 1 šálkem tapiokového škrobu.
Složení: tapioka
Výživové údaje na 100 g výrobku | |
Energie | 1480 kJ/ 348 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 87 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0,02 g |
Hmotnost: 400 g
Země původu: Thajsko
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mouka a tapioka |
---|---|
Hmotnost: | 0.42 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.